Compliance & Standard Specialist

Till vårt huvudkontor i Solna söker vi en Compliance & Standard Specialist

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i internationell miljö där du får arbeta med ett världskänt, starkt varumärke och högkvalitativa, väldesignade produkter.

BabyBjörn exporterar till över femtio länder och din roll som Compliance & Standard Specialist är att säkerställa att vår produktportfölj uppfyller de lag- och standardkrav som nns på respektive marknad. Du ansvarar för produktcerti ering, testplanering och för att bevaka aktuella regelverksändringar. Du förväntas även delta i arbetet i internationella standardgrupper som är relevanta för BabyBjörns produktportfölj. I tjänsten ingår även ansvar för riskbedömningsarbetet i samarbete med kvalitetsavdelningen och extern expertis.

Är det dig vi söker?

Utbildning:
Du har högskoleutbildning med inriktning textil, maskin, kemi, industriell ekonomi eller arbetsmiljöingenjör.

Erfarenheter:
Du har minst fem års erfarenhet av produktsäkerhetstestning, gärna inom barnartiklar och leksaker (EN och ASTM) samt kemikalie- och livsmedelslagstiftning som REACH och Food Contact. Dessutom har du erfarenhet från att i produktutveckling och supply chain arbetat med ledningssystem inom kvalitet, miljö och hållbarhet. Du har B-körkort och kan ytande svenska och engelska i tal och skrift.

Egenskaper:
Som person är du noggrann, ansvarsfull och självgående med en väl utvecklad kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är bra på att sätta dig in i regelverk och standarder och göra dem begripliga för övrig organisation.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är på heltid och provanställning i sex månader tillämpas. Arbetsplatsen ligger i Bergshamra, Solna, med vacker utsikt över Brunnsviken. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför din ansökan märkt ”Compliance” så snart som möjligt till jobb@babybjorn.com.

Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Malena Lindblad, HR Manager eller Björn Engström, Executive Vice President på tel. 08-544 968 00.

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 100 anställda som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0-3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till 590 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder.